Welk spreekuur?
Alle spreekuren verlopen volgens afspraak. Elke ochtend en middag worden er in de praktijk enkele spreekuren gehouden.

Spreekuur in de praktijk
U kunt op verschillende manieren een afspraak maken op onze spreekuren; telefonisch of via ons patiëntenportaal (zie kopje patiëntenportaal).
Als u in de ochtend belt, tussen 8.00 uur en 11.00 uur, kunt u afhankelijk van de aard van de klacht vaak dezelfde dag gezien worden.

De assistente zal u vragen naar de reden van het bezoek aan de huisarts. Zij kan dan samen met u beoordelen hoe dringend de klacht is en of er extra tijd nodig is. Voor een afspraak staat tien minuten gereserveerd. Heeft u meerdere vragen, komt u met meerdere personen, of wilt u om een andere reden een langer gesprek met uw huisarts, laat dit dan weten aan de assistente bij het maken van de afspraak. Er wordt dan meer tijd gereserveerd.

Als tijdens een consult blijkt dat een probleem niet (geheel) opgelost kan worden, zonder het spreekuur onverantwoord lang uit te laten lopen, dan zal de huisarts u vragen een nieuwe afspraak te maken. Het is wenselijk dat u steeds bij dezelfde huisarts terugkomt. De huisarts leert u kennen en dat komt de behandeling ten goede. In geval van spoed kan het zijn dat u door een andere huisarts geholpen wordt.

Telefonisch spreekuur
Eenvoudige medische klachten of klachten waarvoor geen lichamelijk onderzoek nodig is door de huisarts, kunnen ook telefonisch door de huisarts worden behandeld. U kunt hiervoor een afspraak maken op het telefonisch spreekuur. De assistente noteert uw contactgegevens. Uw arts belt u dezelfde dag op een afgesproken tijd terug. Door uitloop van het spreekuur kan dit weleens afwijken. Gelieve naam, geboortedatum en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent duidelijk door te geven aan de assistente.

De assistente kan vaak eenvoudige problemen voor u oplossen. Soms wil ze hiervoor dan nog even de huisarts spreken. U kunt haar dan na 13.30 uur terugbellen voor het antwoord.

Voor een uitleg over het werk van de assistente kunt u ook kijken naar het volgende filmpje op Youtube:

triageren door de assistente 

 

Telefoonnummer
043-3614646    
TOETS 1 VOOR SPOED

 Praktijkadres

De Beente 24
6229 AV Maastricht